"Dzikie rośliny na talerzu" - otwarte rodzinne spotkanie kulinarne

Środek kwietnia to wspaniały moment na wykorzystanie w kuchni młodych liści dzikich roślin, które zielenią się na łąkach i w przydomowych ogrodach.

W nadchodzący piątek w naszej kuchni w GOSiR we Frysztaku zagości nie tylko uwielbiany przez wszystkich niedźwiedzi czosnek, ale także pyszny i niedoceniany podagrycznik, pokrzywa, mniszek, szczaw, ostrożeń oraz inne jadalne dzikie zioła, które wpadną nam w ręce.

Zastanowimy się wspólnie nad rolą dzikich roślin w naszym codziennym pichceniu i na pewno odkryjemy nowe przepisy na wykorzystanie wiosennych dobroci łąkowych.

Zapraszamy rodziny z dziećmi - nie tylko Mamy, ale także bardzo gorąco wszystkich zainteresowanych Tatusiów . Zapewniamy kącik zabaw dla najmłodszych :)


21 kwietnia, piątek KGW Frysztak
godzina 17:00
GOSiR Frysztak

Wstęp wolny!



Dodaj do Google Plus

0 - ilość komentarzy :

Prześlij komentarz